Fent a Jakab-hegyen

2011. január 28-án gyönyörűen sütött a nap, ami nagyon jól esett a sok szürke, borongós téli nap után. Igaz, hogy a hőmérséklet 0 fok körüli volt, de a napfény mégis pezsdítő hatással volt rám. Ezért délután felmálháztam magam a fotós felszerelésemmel és nekivágtam a Mecseknek. Uránvárosba úgy értem, hogy nagy szerencsém volt, mert csak negyed órát kellett várnom a 24-es buszra. Éger-völgy és Jakab-hegy volt az úti célom. Miután leszálltam 24-es buszról és fölfele bandukoltam az aszfalton Éger-völgy fele, nagy meglepetésemre megláttam a Pécs-Orfű bringaút egyik tábláját. Igen, ki van táblázva. Ennek kapcsán jut eszembe, hogy már hónapok óta egy szót nem lehet hallani a bringaút felől, pedig elviekben már át van adva. Talán tavasszal lesz róla szó egyes helyeken. Vissza Éger-völgybe. Hó akadt, szépen le is volt fagyva, így kicsit nehézkesen jutottam be a völgybe, nem szerettem volna seggre ülni úgy, hogy a fotóstáskám enyhíti a puffanást. Szerencsére ez nem történt meg. Kifejezetten egy kép miatt mentem, amit sikerült is elkészítenem.

Miután a fotózás megvolt, kicsit feljebb sétáltam a hegyen, fel egészen Éger-tető közelébe. Mindent hó borított, igaz, hogy már olvadásnak indult, de nagyon nyugodt volt minden. Igaz kicsit furcsán titokzatos is, de a Jakab-hegy mindig ilyen.
Szóval ott voltam egyedül az erdőben és ahogyan a tenyeremből ittam a Mohosi Kis-Kút hűsítő vizét és közben “ropogott” a túrakabátom, tisztára Bear Grylls-nek éreztem magam 😀
Miután felfrissültem még megnéztem kedvenc helyemet itt a Jakab-hegyen, a kis tavat. Természetesen be volt fagyva, és ahogyan láttam eléggé vízbővében van. Élet most semmi nincs ott, de tavasszal visszanézek mindenképp, mert számítok egy-két jó dologra. Úgy vettem észre, hogy a tó körül új zöld sáv és zöld kör felfestések vannak. Emlékeim szerint nyáron még nem voltak ott, vagyis kicsit másfele vezetett itt a turistaút. De az is lehet, hogy rosszul emlékszem, bár nagyon új, friss festésnek tűntek. Mindenesetre jó volt kimozdulni végre a természetbe és most, a tavasz (lassú) közeledtével remélem egyre több lehetőségem lesz erre.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s