Galócáztam…

…de persze nem szó szerint. Októberben sajnos csak kevés időm volt túrázni, mindössze kettőre jutottam el. Beszámolók érkeznek majd ezekről! Viszont kaptam egy fülest, miszerint a Jakab-hegyen tucatjával “virítanak” a légyölő galócák. Mivel már évek óta hajtom ezt a fajt és ezidáig még nem sikerült lefotózni, kerítettem egy kis időt és felruccantam a hegyre. Kalandos volt a feljutás, hiszen az éger-völgyi tónál folyó munkálatok miatt nem egy jelzett utat lezártak, én pedig ott találtam magam egy ilyen lezárás előtt. Nem volt más választás, toronyiránt fel a hegyoldalon. Persze tudtam merre járok és így hamar ráfordultam a jelzett útra.

Felérve szembesültem azzal, hogy egy nyugdíjas kirándulócsoport is ezt a napot választotta. Ezzel még nincs is önmagában gond, de amikor azt látom, hogy az egyikük ész nélkül zacskózza a légyölőket, akkor már nem tudom tovább türtőztetni magam és odamegyek hozzá a következő kérdéssel. Mondja, miért tetszik zacskóba gyűjteni a légyölő galócát? Jani bácsi (később megtudtam, hogy így hívják) kérdőn és kétkedőn nézett rám. Azt éreztem, hogy egy ilyen “fiatal suhanc” (megjegyzem, tényleg fiatalosan nézek ki) honnan tudja milyen gomba ez és hogy jön ahhoz, hogy azért szól, mert ő zacskózza. Válaszként azt kaptam, hogy majd megnézi a könyvben, mert az van nála. Mire mondtam neki, hogy fogyasztani úgysem lehet ezt a gombát és egyébként is ez Tájvédelmi Körzet, vagyis nem is szabadna semmit gyűjteni. Aztán pár perc után továbbálltak.
Én pedig próbáltam túltenni magam a dolgon, de azért puffogtam még pár percig. Végül csak a gombákra koncentráltam, hiszen elvégre azért mentem és Jani bácsi is hagyott pár szép példányt a helyén.

galoca_01 galoca_02 galoca_03 galoca_04 galoca_05 galoca_06

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s