Ilyen volt 2013

Lepergett egy újabb év, eljött a számadás ideje. Az idei túraév kicsit lazább lett, mint a tavalyi. Részben azért, mert nem neveztem a “Baranya Teljesítménytúrázója” mozgalomba, noha januárban még megfordult a gondolat a fejemben. Utólag átgondolva nem bánom a dolgot, hiszen többek között a munka miatt sem jutottam el annyi túrára idén, amennyire szerettem volna. Szeptemberben példának okáért egyetlen túrán sem voltam. Azt viszont bánom, hogy pár olyan rendezvényre nem jutottam el az év során, amiket nagyon szeretek, többek között ilyen volt a Mecseki Félmaraton és a Mecsek Éjszakai. Ellenben két alkalommal is sikerült “kiszabadulnom” a Mecsekből. Egyszer májusban, amikor a Balaton-felvidéken a Tanúhegyek 10-en indultunk el. Másodszor pedig a nyár közepén, amikor a Királyháza 30-at teljesítettem a Börzsönyben.
Viszont folytattam a Börzsönyi Kéket, a Kemence-Nagybörzsöny szakasszal. Érkezik majd beszámoló, de elöljáróban annyit, hogy nagyon szép helyeken vezet végig ez a része a mozgalomnak.
A számok megszállottjainak álljon itt egy kis statisztika 2013-ról: összesen 21 túrát teljesítettem, ez 387 km-t jelent. Ehhez 13737 m szint párosul, a túrázással töltött idő pedig 93 óra 47 perc volt.

Az év csúcspontja december 28-án jött el, a Dombay-tó 25 túrán, amelynek teljesítésével az eddigi távok összege átlépte az 1000 km-t. Négy év alatt értem ezt el úgy, hogy kb. 95%-ban a Mecsekben túrázom.

DSC_0509

Hogy mit hoz 2014? Nehéz megmondani. Elképzelhető, hogy ismét benevezek a BTT mozgalomba, még nem tudom. Szeretnék jövőre is más tájakon is teljesíteni túrákat és azt is a fejembe vettem, hogy megpróbálok nyitni a hosszabb távok felé. Aztán hogy ez miképpen fog alakulni majd egy év múlva kiderül.
Nincs más hátra, mint az, hogy minden túratásnak sikerekben és szép túrákban gazdag boldog Új Évet kívánjak!

Kattints!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s